Volledig scherm
Andy Murray bij het dubbelspel op Wimbledon. © REUTERS

Murray na half jaar afwezigheid terug in het enkelspel

Eindelijk is voor Andy Murray het moment aangebroken. Hij staat maandagmiddag voor zijn rentree in het enkelspel, na bijna zeven maanden afwezigheid. 

Een ingrijpende heupoperatie deed Murray bijna doen besluiten om te stoppen met tennis. Hij bleef vechten en stond de afgelopen weken al terug op de baan in het dubbelspel, zoals op Queen's waar de Brit direct de titel pakte. In Cincinnati staat hij er tegen Richard Gasquet weer alleen voor.

,,Mijn prestaties in de trainingen tegen topspelers waren erg goed", zei Murray (32) voorafgaand aan het masterstoernooi. ,,De snelste manier om terug te keren is om te trainen met de toppers en wedstrijden tegen ze te spelen. Ik verwacht niet dat ik meteen zo goed beweeg als ik deed, maar ik denk dat het wel beter kan dan dat ik nu doe. De grote spelers slaan zo hard, het kost tijd om daar weer aan te wennen.”

Bij winst op Gasquet moet Murray het in de tweede ronde opnemen tegen Dominic Thiem, de nummer vier van de plaatsingslijst. ,,Terugkeren is lastig omdat je ook vaak afhankelijk bent van de loting. Maar zes maanden geleden had ik er absoluut voor getekend om in deze positie te zitten.”