Volledig scherm
Andy Murray in actie. © EPA

Murray wil graag meedoen aan vernieuwde Davis Cup

Andy Murray wil eind november graag meedoen aan de eerste editie van de Davis Cup nieuwe stijl. Maar de tennisser wil wel geselecteerd worden op basis van zijn spel en niet vanwege zijn verleden.

Het landentoernooi kent komende editie een nieuwe opzet. Het traditionele knock-outsysteem maakt plaats voor een finaleronde van een week, met achttien deelnemende landen. Murray, die na een zware heupoperatie weer terug is op de baan, hoopt de Britse tennisploeg te kunnen helpen in Madrid.

Groot-Brittannië zit in de poule bij Nederland en Kazachstan. ,,Als ik word geselecteerd, dan wil ik graag spelen", zei Murray bij Sky Sports. ,,Maar ik wil niet geselecteerd worden omdat ik vier jaar geleden, toen we de Daviscup wonnen, zo goed speelde. Nee, in de Davis Cup moeten de beste tennissers spelen waarmee je de grootste kans hebt om te winnen.”

De Brit vindt zichzelf op dit moment niet goed genoeg. ,,Ik speel niet zo goed als Daniel Evans, Kyle Edmund en Cameron Norrie. Maar als ze me vragen voor de dubbels, dan doe ik dat waarschijnlijk ook wel."

Heupoperatie

De 32-jarige Schot onderging begin dit jaar een operatie die hem van chronische heupklachten moest verlossen. De voormalig nummer 1 van de wereld, afgezakt naar plek 415 op de mondiale ranglijst, maakte in juni zijn rentree op de baan in het dubbelspel. Murray heeft inmiddels ook weer wat enkelpartijen gespeeld, maar zijn oude vorm is nog ver weg.

,,Als ik zie hoe ik de ballen sla op de training, dan ben ik het nog niet verleerd. Ik moet alleen fysiek beter worden en hopelijk ook wat sneller. Over vier tot vijf maanden kan ik misschien weer de strijd aan met mannen als Federer en Nadal. Maar nu nog niet. Ik moet geduld hebben”, aldus Murray, die de komende weken in Azië de toernooien van Zhuhai, Peking en Shanghai speelt.