Volledig scherm
Rafael Nadal © REUTERS

Na elfde titel in Parijs is Nadal niet bezig met de 20 zeges van Federer

Met zijn elfde titel op Roland Garros komt Rafael Nadal dicht in de buurt van het record van Roger Federer. De Zwitser heeft namelijk twintig Grand Slams gewonnen en Nadal staat nu op zeventien. Toch is de Spanjaard niet met dat record bezig.

,,Natuurlijk wil ik er twintig hebben, net als Roger. Misschien zelfs wel meer", vertelt Nadal nadat hij in drie sets afrekende met Dominic Thiem (6-4 6-3 6-2). ,,Maar om eerlijk te zijn. Daar ben ik niet mee bezig, het is geen obsessie."

,,Laat me even genieten van deze titel", zegt de gravelspecialist. ,,Ik kan niet alleen maar denken aan meer, meer en meer. Natuurlijk heb ik een ambitie en natuurlijk heb ik een passie voor wat ik doe. Maar ik ben er nooit helemaal gek van geworden. Je kan niet gefrustreerd worden, omdat iemand meer geld heeft, of een groter huis of meer Grand Slams. Met zo'n gevoel kan je toch niet leven?"

Zijn oom Toni, wie lange tijd ook zijn trainer was, zegt graag te geloven dat zijn neefje ooit op gelijke hoogte komt met Federer. ,,Maar ik weet ook dat Roger over een maand Wimbledon weer wint."

Volledig scherm
Rafael Nadal © Getty Images