Volledig scherm
Matwé Middelkoop (r) en Marcelo Demoliner na de verloren finale in Zhuhai. © BSR Agency

Na vier verloren finales wint Middelkoop wel in Moskou

Matwé Middelkoop heeft na vier verloren finales dan toch eindelijk zijn eerste ATP-titel van dit jaar veroverd. De 36-jarige Brabander was met zijn Braziliaanse partner Marcelo Demoliner de beste in Moskou. Middelkoop en Demoliner versloegen de Italiaan Simone Bolelli en Andres Molteni uit Argentinië binnen een uur in twee sets: 6-1 6-2.

Afgelopen maand verloor het Nederlands/Braziliaanse koppel de finale in Zhuhai. Middelkoop stapte eerder dit jaar ook in Doha (met Robin Haase), Marseille (met Ben McLachlan) en Marrakech (met Frederik Nielsen) als verliezer van de baan na de eindstrijd. In Moskou veroverde hij dan eindelijk zijn achtste ATP-titel in het dubbelspel. Vorig jaar pakte Middelkoop er drie, allemaal met Haase.

Jean-Julien Rojer bleef in Stockholm steken in de halve finales. De dubbelspecialist uit het Nederlandse Daviscupteam verloor met zijn Roemeense partner Horia Tecau van het Kroatisch/Braziliaans duo Mate Pavic/Bruno Soares: 2-6 5-7. De 38-jarige Rojer en Tecau waren op het Zweedse hardcourt als eerste geplaatst.

De geboren Antilliaan behoort tot de selectie van captain Paul Haarhuis voor de finaleweek van de Daviscup, volgende maand in Madrid. Rojer vormt daar een dubbel met Wesley Koolhof.