Volledig scherm
Rafael Nadal © REUTERS

Nadal trekt zich na verlies tegen Goffin terug uit ATP Finals

UpdateRafael Nadal heeft zich teruggetrokken uit de ATP Finals in Londen. ,,Ik ben niet klaar om te spelen", zei de Spaanse nummer één van de wereldranglijst na zijn nederlaag tegen de Belg David Goffin.

Nadal liet zich verrassen door Goffin, die voor het eerst deelnam aan het prestigieuze eindejaarstoernooi: 7-6 (5) 6-7 (4) 6-4. Goffin miste in de tweede set maar liefst vier wedstrijdpunten, maar liet in derde set zien dat hij de betere tennisser was in de volgepakte O2 Arena van Londen. 

In die beslissende set ging de Spanjaard steeds moeizamer bewegen. Zijn slepende knieblessure speelde hem opnieuw parten. ,,Ik heb gevochten in de wetenschap dat dit mijn laatste wedstrijd van het seizoen was", zei Nadal na afloop. ,,Mijn seizoen is nu voorbij."

De Spanjaard trok zich anderhalve week geleden met een knieblessure terug van het toernooi van Parijs en dacht dat hij voldoende hersteld was om aan de ATP Finals deel te nemen. Nadal zal in Londen door zijn landgenoot Pablo Carreno Busta worden vervangen.

In dezelfde poule won de Bulgaar Grigor Dimitrov maandagmiddag al van de Oostenrijker Dominic Thiem: 6-3 5-7 7-5.

Volledig scherm
De Belg David Goffin viert zijn overwinning op Rafael Nadal. © Action Images via Reuters