Volledig scherm
Rafael Nadal. © REUTERS

Nadal voor twaalfde keer naar finale Roland Garros na zege in drie sets op Federer

Zes uit zes voor NadalRafael Nadal staat zondagmiddag voor de twaalfde keer in de finale van Roland Garros. De 33-jarige Spanjaard was in de halve finale in een winderig Parijs in drie sets te sterk voor Roger Federer, die voor de zesde keer in zes ontmoetingen op Roland Garros verloor van de Spaanse gravelkoning. Het was na twee uur en 25 minuten 6-3, 6-4, 6-2 voor Nadal.

Voor Nadal was het zijn 24e zege op Federer, maar pas zijn eerste sinds begin 2014. Ruim vijf jaar geleden won Nadal op de Australian Open in drie sets. De laatste vijf ontmoetingen tussen de twee tennislegendes werden allemaal gewonnen door Federer, waaronder de legendarische Australian Open-finale in januari 2017.

Nadal en Federer troffen elkaar voor de zesde keer op Roland Garros en nog nooit stapte Federer in Parijs als winnaar van de baan. Zondag neemt Nadal het in zijn twaalfde finale in Parijs op tegen de winnaar van het duel tussen Novak Djokovic en Dominic Thiem. Zijn elf voorgaande finales op Roland Garros won Nadal allemaal. 

,,De omstandigheden waren erg lastig,” doelde Nadal op de enorm sterke wind in Parijs, die ervoor zorgde dat de twee tennissers een aantal keer hun ogen moesten dichtknijpen om zich te beschermen tegen het opstuivende gravel. ,,Het was een partij met helaas veel fouten aan beide kanten, maar waarschijnlijk heb ik de minste fouten gemaakt. Ik denk dat ik het verschil heb gemaakt in de tweede set. In de derde set ging het een stuk makkelijker,” zei Nadal. 

Eurosport Nederland on Twitter

🎾 | Ook de wind doet mee vandaag op Roland Garros... #RG19 #RolandGarros #Fedal #Fedal39 #Tennis https://t.co/RkcBH1h7iG

Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
Rafael Nadal en Roger Federer. © AFP