Volledig scherm
Rafael Nadal bereikt halve finale van Monte Carlo. © REUTERS

Nadal voor veertiende keer naar halve finale Monte Carlo

Rafael Nadal bereikte voor de veertiende keer in zijn carrière de halve finales van het masterstoernooi van Monte Carlo. Hij versloeg Guido Pella na een stroeve start in twee sets.

Nadal moest nog op stoom komen en dat zorgde er bijna voor dat hij setverlies leed. Dit zou voor het eerst zijn sinds de eerste ronde van 2017 van het masterstoernooi. De Spanjaard kwam met 4-1 achter, maar richtte zich op. ,,Soms is lijden goed voor het ritme", zei Nadal, die het hervond. 

Pella mocht voor de set serveren, maar de nummer 2 van de wereld vocht zich terug en sloeg genadeloos toe in de tiebreak: 7-6 (1). ,,Die dubbele fout van hem was cruciaal voor de wedstrijd. Dit kantelde het spelbeeld", wist de zeventienvoudig Grand Slam-winnaar.

Vijf games 

De winst na de tiebreak betekende voor Nadal wel dat hij voor het eerst in negen wedstrijden meer dan vijf games moest afstaan. In de tweede set bleef Pella zich vastbijten in Nadal, maar de Argentijn kwam niet verder dan 6-3. 

Mocht de 32-jarige Spanjaard de finale bereiken, dan kan hij het graveltoernooi voor de twaalfde keer op zijn naam schrijven. 

Volledig scherm
Guido Pella. © AFP
Volledig scherm
Rafael Nadal. © AFP