Volledig scherm
Robin Haase in actie tegen Kazachstan tijdens de Davis Cup Finals © EPA

Nederland weer tegen Kazachstan in Davis Cup

Kazachstan is de tegenstander van het Nederlandse tennisteam in de kwalificatieronde van de Daviscup in maart 2020. Het team van captain Paul Haarhuis moet op bezoek bij de ploeg, die het deze week ook trof in de groepsfase van de Daviscup Finals in Madrid.

De twee landen werden aan elkaar gekoppeld tijdens een loting in Madrid, voorafgaande aan de finale tussen gastland Spanje en Canada. Kazachstan was in deze loting een van de twaalf geplaatste landen. De winnaar van de ontmoeting plaatst zich voor de finaleweek van het landentoernooi, dat volgend jaar opnieuw eind november in Madrid plaatsvindt.

Nederland verloor afgelopen dinsdag met 2-1 van Kazachstan. Botic van de Zandschulp moest in het eerste enkelspel zijn meerdere erkennen in Michail Koekoesjkin (6-2 6-2), Robin Haase trok de stand gelijk door te winnen van Alexander Boeblik (7-5 3-6 7-6 (5)). In het beslissende dubbelspel moesten Haase en Jean-Julien Rojer buigen voor Boeblik en Koekoesjkin (6-4 7-6 (2)).

Kansen

,,Met Kazachstan weten we waar we aan toe zijn. Koekoesjkin en Boeblik zijn goede spelers, maar we hebben zeker kansen”, liet Haarhuis weten in een eerste reactie. ,,Jammer dat we niet thuis spelen, want de aanwezigheid van het Nederlandse publiek geeft altijd een extra steuntje in de rug. Het zou natuurlijk fantastisch zijn om ons opnieuw te kwalificeren voor de Daviscup Finals in Madrid. Het is een geweldig evenement met volop sfeer.”

De vier halvefinalisten Canada, Rusland, Spanje en Groot-Brittannië zijn al zeker van deelname aan de Finals in 2020. De organisatie gaf ook al twee wildcards, aan Servië en Frankrijk.