Kiki Bertens en Paul Haarhuis.
Volledig scherm
Kiki Bertens en Paul Haarhuis. © BSR Agency

Oranje in Fed Cup tegen China

De Nederlandse tennissters nemen het op 17 en 18 april in Den Bosch op tegen China. De winnaar van de landenwedstrijd plaatst zich voor de kwalificatieronde voor de Fed Cup Finals van volgend jaar. 

De ploeg van captain Paul Haarhuis verloor vorige maand in Den Haag met 3-2 van Wit-Rusland en liep daardoor deelname aan de finaleweek van dit jaar mis.

Kort daarna werd bekend dat Oranje in ieder geval weer een thuiswedstrijd zou spelen tegen een Aziatisch land. Het kwalificatietoernooi in die regio werd echter uitgesteld vanwege het coronavirus en verplaatst van China naar Dubai. Daar wonnen de Chinese vrouwen, met drie speelsters uit de top 35 van de wereld, al hun wedstrijden.

“Het is een zware loting, China heeft een sterk team. Het wordt een lastige klus en daarom is het wel fijn dat we voor thuispubliek spelen”, reageerde Haarhuis. Wang Qiang, Zheng SaiSai, Zhang Shuai, Peng Shuai en Xu YiFan bleven in de poule met India, Indonesië, Oezbekistan, Zuid-Korea en Taiwan ongeslagen. In het verleden speelden Nederland en China één keer eerder tegen elkaar. Dat was in 1983 in de wereldgroep. Toen won China met 2-1.

Nog niet bekend is welke tennissters Haarhuis zal selecteren en op welke ondergrond zal worden gespeeld.