De Japanse Naomi Osaka in haar partij tegen Garbiñe Muguruza uit Spanje. Osaka overleefde twee matchpoints alvorens zich te ontdoen van haar tegenstandster.
Volledig scherm
De Japanse Naomi Osaka in haar partij tegen Garbiñe Muguruza uit Spanje. Osaka overleefde twee matchpoints alvorens zich te ontdoen van haar tegenstandster. © AFP

Osaka ternauwernood naar kwartfinales

De Japanse Naomi Osaka staat in de kwartfinales van de Australian Open. In de vierde ronde versloeg ze met grote moeite in drie sets de Spaanse Garbiñe Muguruza, die vorig jaar tot de finale reikte. Het duel in de Rod Laver Arena eindigde na 1 uur en 55 minuten spelen: 4-6 6-4 7-5.

 1. Nadal zonder problemen naar vierde ronde: ‘Al met al voel ik me prima’

  Nadal zonder problemen naar vierde ronde: ‘Al met al voel ik me prima’

  Rafael Nadal klaagde voor de Australian Open over rugpijn en uitte zijn twijfels of hij wel kon spelen, maar de Spaanse tennisser lijkt tot nog toe weinig last te hebben. De nummer twee van de plaatsingslijst won ook zijn derde partij op het grand slam van Melbourne vrij overtuigend in drie sets. De Brit Cameron Norrie bood bij vlagen wel goed tegenstand, maar op de momenten dat het moest sloeg Nadal toe: 7-5 6-2 7-5.
 1. Italië staat publiek toe bij sportwedstrijden: 'Doekje voor het bloeden'
  Play

  Italië staat publiek toe bij sportwed­strij­den: 'Doekje voor het bloeden'

 2. Holzken boekt spectaculaire zege na trap tegen hoofd
  Play

  Holzken boekt spectacu­lai­re zege na trap tegen hoofd