Volledig scherm
Zoek de verschillen... Björn Borg (links) in 1979 in actie op Wimbledon, Alexander Zverev vannacht in actie bij de US Open. © Getty, AFP

Pharrel Williams maakt van Alexander Zverev een 'nieuwe' Björn Borg

De kniehoge sokken, de haarband, de kenmerkende gestreepte polo met het kekke, marine-blauwe kraagje en zelfs een vrijwel identieke haardos: Alexander Zverev leek vannacht bij de US Open als lookalike van Björn Borg even 'teruggeschoten' in de tijd.

Volledig scherm
Pharrell Williams. © AFP

Alexander Zverev vocht zich vannacht in New York als nummer vier van de plaatsingslijst langs Darian King (7-6, 7-5 en 6-4), maar iedereen had het naderhand in het Billie Jean King National Tennis Centre over het tenue van de Duitser. De twintigjarige Zverev, een van de kanshebbers op de eindzege bij US Open, trad aan als een copycat van Bjorn Borg uit de jaren-zeventig van de vorige eeuw. De Zweed regeerde toen in een tenue van FILA de tenniswereld. Hij won elf Grand Slam-toernooien (zes keer Roland Garros, vijf keer Wimbledon). 

Zverev had geen FILA-kleding aan, maar was gestoken in een door Pharrell Williams ontworpen lijn voor Adidas. De Amerikaanse R&B- en hiphoplegende zat in eenzelfde shirt langs de baan bij de partij van Zverev.  

Volledig scherm
Alexander Zverev. © getty
Volledig scherm
Bjorn Borg in 1981 in actie op Wimbledon. © getty
Volledig scherm
Bjorn Borg in 1979. © getty
Volledig scherm
Pharrell Williams. © Getty Images