Volledig scherm
Kiki Bertens overlegt met coach Raemon Sluiter. © Pim Ras Fotografie

Raemon Sluiter houdt ‘rare smaak’ over aan nominaties Sportgala

Raemon Sluiter snapt de dilemma's voor de nominaties van het Sportgala, maar houdt er toch een nare smaak aan over. De tenniscoach van Kiki Bertens werd gisteren zelf wel genomineerd voor Coach van het Jaar, terwijl zijn succesvolle pupil er buiten viel.

Quote

Ik snap dat de keuze door al die geweldige prestaties bij de dames bizar lastig was.

,,Het is tof om genomineerd te zijn als coach van het jaar, maar ik heb een rare smaak in m’n mond dat Kiki, degene die toch echt al die balletjes over dat net en binnen die lijnen heeft geslagen, niet genomineerd is”, zo schrijft Sluiter op Twitter. ,,Denk dat we rustig kunnen stellen dat dit zonder haar niet gelukt was.”

Sluiter erkent dat het dit jaar enorm lastig was met een regen aan olympische medailles en wereldtitels. Nu werden wereldkampioenen Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten, Jorien ter Mors en Suzanne Schulting genomineerd. Bertens, die een reuzensprong maakte op de wereldranglijst, drie WTA-titels won en de halve finale haalde van de WTA Masters, werd net als onder anderen Ireen Wüst en Esmee Visser gepasseerd. 

,,Ik snap dat de keuze door al die geweldige prestaties bij de dames bizar lastig was. Niet te doen zelfs‘’, schrijft Sluiter, die op Twitter veel bijval krijgt. ,,Alleen coach wel en speler niet voelt niet ok. Ik denk dat we mijn nominatie maar als nominatie voor Team Bertens moeten zien, dat hebben zij denk ik ook gedaan.”

Sluiter heeft in de verkiezing van Coach van het Jaar concurrentie van schaatstrainer Jac Orie en shorttrackcoach Jeroen Otter.

Kijk hier hoe Kiki Bertens  dit jaar Simona Halep, de nummer 1 van de wereld, versloeg:

Poll

Wie is jouw sportvrouw van dit jaar?

  • Suzanne Schulting (26%)
  • Jorien ter Mors (10%)
  • Anna van der Breggen (36%)
  • Annemiek van Vleuten (28%)
31956 stemmen