Volledig scherm
Raemon Sluiter. © AFP

Raemon Sluiter tijdens Australian Open commentator bij Eurosport

Tenniscoach en voormalig profspeler Raemon Sluiter is bij de komende Australian Open co-commentator voor Eurosport. Dat maakte de zender vanmiddag bekend.

De 41-jarige Rotterdammer werkte de afgelopen vier jaar als coach van Kiki Bertens. Die zegde de samenwerking afgelopen november op. Sluiter gaf daarna aan voor alles open te staan, maar in eerste instantie ‘lijp te zijn van tennis’. Het is bekend dat hij ontzettend veel partijen ziet, van zowel de mannen als de vrouwen.

Daar haakt Eurosport nu op in door de voormalig nummer 46 van de wereld aan te stellen als co-commentator voor de Australian Open. Hij zal ook te horen zijn bij de finale van het ATP-toernooi van Adelaide, aanstaande zaterdag, en morgenochtend bij de ‘Rally for relief’-benefietwedtrijd in Melbourne voor de bestrijding van de bosbranden. Onder anderen Roger Federer, Rafael Nadal en Serena Williams zullen hieraan deelnemen.

Het hoofdtoernooi in Melbourne begint aanstaande maandag. Veel van de partijen zullen in de (Nederlandse) nacht worden gespeeld.