AP
Volledig scherm
© AP

Rel rond Osaka ontspoort: Roland Garros dreigt met diskwalificatie

Nadat Naomi Osaka zondagmiddag na haar eerste partij op Roland Garros - geheel volgens aankondiging - haar mediaverplichtingen oversloeg, slaat de toernooiorganisatie hard terug. Ze waarschuwen de Japanse: blijft ze bij haar standpunt, dan kan dat leiden tot uitsluiting van het toernooi.

75 reacties

 • Bert Krabbendam

  2 jaar geleden
  Media aandacht (naast haar tenniskwaliteiten) heeft haar (en de sport) groot gemaakt, dus zeer onverstandig van haar deze aktie. Terecht dat diskwalificatie volgt.
 • Machiel van Dijk

  2 jaar geleden
  Het punt is nu duidelijk, nu of gewoon je contractuele verplichtingen nakomen of naar huis.
 • r westerveld

  2 jaar geleden
  Ze heeft groot gelijk. Net een urenlange partij gespeeld en verloren na een lullige fout of weet ik wat en dan zo’n persconferentie waar ze vragen hoe je je voelt. En als ze dan zegt “fantastisch “ is er ook weer commentaar Journalisten moeten over echt nieuws schrijven Sport is om te doen of om naar te kijken. Verder niks
 • Patrick Paarhuis

  2 jaar geleden
  hoe zou zij het vinden als de pers helemaal geen interesse meer aan haar toont? het is namelijk de pers die deels daarvoor verantwoordelijk is dat zij zo bekend is.
 • L.F. bruin

  2 jaar geleden
  Fransen doen alles goed! Ze zijn een voorbeeld functie voor de rest van de wereld! In Franse wijnen zitten geen pesticiden in, de baas van AIR-France/ KlM krijgt geen bonus van van bijna 30 miljoen, Giscard d'estaing, Hollande, Sarkozy en Marcon zijn en waren niet corrupt, in Frankrijk mag je niet op je 65ste met pensioen, de extremistische islamitische bevolking wordt hard aangepakt, er zijn geen steekpartijen in Frankrijk, .....mooi toch.