Serena Williams is discussie met scheidsrechter Brian Earley.
Volledig scherm
Serena Williams is discussie met scheidsrechter Brian Earley. © AFP

Ruim 14.000 euro boete voor ontploffende Serena Williams

De organisatie van de US Open heeft Serena Williams een boete van ruim 14.000 euro opgelegd. De Amerikaanse kreeg tijdens haar verloren finale tegen de Japanse Naomi Osaka (6-2 6-4) maar liefst drie waarschuwingen, met met als gevolg dat ze een game verloor.

De US Open gaf aan dat de zesvoudig winnares van de grand slam in New York de eerste waarschuwing kreeg in de tweede game van de tweede set. De umpire constateerde dat coach Patrick Mouratoglou zijn pupil Williams aanwijzingen gaf. 

De tweede waarschuwing volgde toen Williams in de vijfde game met haar racket smeet. Waarschuwing drie volgde kort daarna omdat Williams, die ontkende dat ze was gecoacht en daar zeer verbolgen over was, Ramos beledigde en hem een dief noemde.

De US Open gaf aan dat het besluit van umpire Ramos onherroepelijk was en niet meer terug te draaien. Voorzitter Katrina Adams van de Amerikaanse tennisbond USTA nam het na de finale op voor Williams. Ze roemde het optreden van de Amerikaanse tijdens de huldiging, waarin ze het publiek opriep te stoppen met uitjouwen van de scheidsrechter en de overwinning van Osaka te vieren. ,,Dat was een staaltje sportiviteit van een ware kampioene. Serena wilde dat Osaka kon genieten van haar zege. Ik snapte dat ze gefrustreerd was door de gang van zaken tijdens de wedstrijd, maar hoe ze daarna opkwam voor Osaka, verdient groot respect. Ze is en blijft een inspiratie.''