Volledig scherm
Arantxa Rus. © Getty Images

Rus en Kerkhove al vroeg naar de uitgang verwezen in New York

Arantxa Rus is er komende week niet bij, als in New York het hoofdtoernooi van de US Open begint. De 28-jarige Westlandse verloor al in de eerste kwalificatieronde van Isabella Shinikova: 6-1, 4-6, 1-6. Landgenote Lesley Kerkhove slaagde er ook niet in de klus te klaren in de Amerikaanse hitte. Zij moest in een allesbeslissende tiebreak het onderspit delven tegen Johanna Larsson: 6-3, 6-7(2), 6-7(3

Rus ging nog betrekkelijk eenvoudig met de eerste set lopen en zo leek er geen vuiltje aan de lucht voor de in de kwalificatie als zevende geplaatste Nederlandse. In de tweede set kreeg ze twee breaks om de oren, om die daarna weer goed te maken. De veel lager geklasseerde Bulgaarse sloeg op haar beurt echter weer meteen terug en dwong zo een beslissende set af. Rus miste in de openingsgame van die set twee belangrijke kansen en zag haar opponente daarna niet meer terug: 6-1.

Ook Kerkhove heeft op het Billie Jean King National Tennis Center niet kunnen doen wat ze moest doen. In een wedstrijd met veel breaks over en weer trok de Zeeuwse uiteindelijk aan het kortste eind in een beslissende set tegen de Zweedse Larsson, de voormalig dubbelpartner van Kiki Bertens. Na ruim twee uur moest er een allesbeslissende tiebreak aan te pas komen. Daarin was Larsson net een maatje te groot.

Eerder bereikten Quirine Lemoine, Bibiane Schoofs en Richel Hogenkamp wel al de tweede ronde van het kwalificatietoernooi.

Volledig scherm
Lesley Kerkhove. © Getty Images