Volledig scherm
Demi Schuurs verliest met haar dubbelpartner Anna-Lena Grönefeld van Timea Babos en Kristina Mladenovic. © Getty Images

Schuurs met Grönefeld onderuit in tweede groepsduel WTA Finals

Demi Schuurs is er niet in geslaagd om met haar dubbelpartner Anna-Lena Grönefeld ook de tweede partij bij de WTA Finals te winnen. In het Chinese Shenzen werden de Nederlandse en de Duitse met met 5-7 en 2-6 verslagen door het Hongaars/Franse koppel Timea Babos en Kristina Mladenovic.

Schuurs en Grönefeld verspeelden in de eerste set bij een 5-4-voorsprong twee setpunten. In de tweede set gingen ze met 2-0 aan de leiding, maar vervolgens verloren ze zes games op een rij. Babos en Mladenovic plaatsten zich daardoor voor de halve finales. Ze wonnen het eindejaarstoernooi voor de acht beste speelsters vorig jaar.

In hun eerste groepsduel hadden Schuurs en Grönefeld nog het als eerste geplaatste duo Sabalenka/Mertens verrast. Vrijdag nemen Schuurs en Grönefeld, die als achtste en laatste zijn ingeschaald, het op tegen de Taiwanese zussen Latisha en Hao-ching Chan. 

Schuurs en Grönefeld zijn nog in de race voor een plaats in de halve finale, maar hebben het niet meer in eigen hand. Ze moeten het afsluitende groepsduel met de zussen Chan sowieso winnen en dan hopen dat Mertens en Sabalenka onderuit gaan tegen Babos en Mladenovic (check onderstaande tabel).

Volledig scherm
Kansen Demi Schuurs op halve finale © WTA