Volledig scherm
Serena Williams in haar catsuit op Roland Garros. © AFP

Serena Williams mag strakke catsuit weer aan

Goed nieuws voor Serena Williams en haar vrouwelijke tenniscollega's. De Amerikaanse tennisster mag volgend jaar weer in haar catsuit op de baan verschijnen. Dat heeft de Women's Tennis Association bepaald. 

Ook krijgen speelsters die bevallen zijn van een kind drie jaar een speciale ranking op de wereldranglijst, twee dingen die Serena niet had toen zij was bevallen van haar dochter Olympia in september 2017.

Williams, die zelf een succesvolle modelijn heeft, droeg de catsuit tijdens Roland Garros uit medische overwegingen. Het pak bevorderde de doorbloeding, wat nodig was nadat ze een aantal heftige complicaties na de geboorte had gekregen. Het leverde haar veel kritiek en bovendien een berisping op van de Franse officials. Nu is het reglement aangepast en mogen vrouwelijke tennissers weer leggings of compressiebroeken dragen 'zonder dat daar een rokje of jurk overheen gedragen wordt'.

Serena reageerde destijds gelaten op het besluit van de officials, maar kreeg online veel bijval van zowel vrouwen als mannen die het belachelijk vonden dat vrouwelijke speelsters per se een rokje aan moesten.