Volledig scherm
© Getty Images

Serena Williams mogelijk niet op tijd fit voor Australian Open

Het is nog niet zeker of Serena Williams over anderhalve maand haar titel zal verdedigen op de Australian Open. De voormalige nummer één van de wereld wil dat graag, maar het is nu nog niet te zeggen of ze op tijd fit is.

,,Serena is druk aan het trainen om weer in vorm te raken. Ik sluit mij snel bij haar aan in Florida. We moeten afwachten hoe haar lichaam reageert en hoe haar niveau is. Aan de hand daarvan zullen we een beslissing nemen over deelname aan de Australian Open'', aldus Patrick Mouratoglou, de Franse coach van Williams, tegen CNN.

De 36-jarige Williams nam in april zwangerschapsverlof en beviel op 1 september van dochter Alexis Olympia Ohanian jr. Toen ze vorig jaar in Melbourne haar 23ste grandslamtitel behaalde, was ze twee maanden zwanger.

Naast Serena Williams is het ook nog niet duidelijk of Svetlana Koeznetsova meedoet aan de Australian Open. De Russische speelster, nummer twaalf van de wereld, herstelt momenteel na een operatie aan haar pols.

  1. Bertens uitgeschakeld in dubbelspel Miami, Schuurs wel door

    Bertens uitgeschakeld in dubbelspel Miami, Schuurs wel door

    Voor Kiki Bertens zit het Miami Open er in het dubbelspel al snel op. Met haar vaste Zweedse partner Johanna Larsson verloor Bertens in de eerste ronde van Nadia Kitsjenok uit Oekraïne en de Australische Anastasia Rodionova, voor wie ze op de Australian Open ook al moesten buigen: 6-7 (2) 5-7. De Westlandse doet in Miami wel nog mee in het enkelspel, waarin ze zondag de Amerikaanse veterane Venus Williams treft in de derde ronde.