Volledig scherm
Rafael Nadal. © REUTERS

Spanje na thriller tegen Groot-Brittannië naar Davis Cup-finale

UpdateSpanje heeft zich vannacht geplaatst voor de eindstrijd van de Davis Cup Finals in Madrid. De ploeg rond Rafael Nadal versloeg in de halve finale Groot-Brittannië met 2-1. 

In het cruciale dubbelspel tegen Jamie Murray en Neal Skupski bleken Nadal en Feliciano Lopez in een thriller van twee sets te sterk: 7-6 (3), 7-6 (8). Nadal had daarvoor ook zijn enkelpartij tegen Dan Evans met 6-4, 6-0 gewonnen.

,,Rafa, Rafa’’, scandeerde het publiek daarom na afloop naar de hoofdrolspeler. ,,Deze competitie is altijd al heel speciaal geweest, maar door deze nieuwe opzet zit er nog meer drama in’’, zei Nadal. ,,Het was ontzettend spannend. We hebben een geweldige wedstrijd gespeeld. Op de belangrijke momenten deed Feli alles goed. We zijn super blij. Ik wil het team en de supporters ontzettend bedanken.”

Lopez was aan het einde van de spannende dubbel bijna in tranen. ,,Een heel speciaal moment. We hadden fantastische kansen en we zijn erg blij dat we het op de een of andere manier hebben weten te winnen’’, zei hij. ,,We hebben nu een geweldige kans om deze trofee morgen omhoog te houden.”

In de eindstrijd treft Spanje zondag Canada. De Canadezen klopten zaterdag Rusland.

Volledig scherm
Rafael Nadal serveert tegen de Britten Jamie Murray en Neal Skupski. © Getty Images for LTA
Volledig scherm
Rafael Nadal (rechts) en Feliciano Lopez na een punt tegen Groot-Brittannië. © Getty Images