Volledig scherm
Novak Djokovic. © Photo News

Stepanek nieuwe coach van Djokovic

Novak Djokovic gaat 2018 in met Radek Stepanek als nieuwe coach. Dat maakte de tennisser vanavond zelf via Instagram bekend.

Stepanek is een voormalige topspeler uit Tsjechië, die in 2012 nog de nummer acht van de wereld was. Hij nam eerder deze maand na 21 jaar toptennis afscheid. Djokovic maakte het nieuws bekend in een hilarisch filmpje via Instagram Live, dat hij voor het eerst gebruikte. Hij ging in gesprek met fans en kwam aan de telefoon met Stepanek, die hij 'live' een baan aanbood.

Volledig scherm
Radek Stepanek op 14 november, toen hij na 21 jaar zijn afscheid aankondigde. © AFP

Stepanek moet Djokovic na rampjaar 2017, waarin de Servische topspeler langdurig geblesseerd was en zakte op de ATP-ranking naar plaats twaalf, in 2018 nieuwe successen bezorgen. Het is nog onduidelijk of voormalig tenniskampioen André Agassi ook tot de technische staf van Djokovic blijft behoren. De Amerikaan was tijdens Roland Garros en Wimbledon de adviseur van 'Nole', nadat Djokovic in mei afscheid had genomen van Marian Vajda. Djokovic speelde op Wimbledon zijn laatste partij. Hij gaf in de kwartfinale in de partij tegen Tomas Berdych op. De voormalig nummer één van de wereld kampte met een blessure aan de elleboog en besloot rust te nemen.

E
ind vorig jaar verbrak Djokovic een driejarige samenwerking met de voormalige wereldtopper Boris Becker.