Volledig scherm
Kiki Bertens © EPA

Sterk optreden brengt Bertens in halve finale Rome

Kiki Bertens heeft vanmiddag opnieuw overtuigd bij het graveltoernooi van Rome. In de kwartfinale was de Wateringse in twee sets veel te sterk voor de Australische qualifier Daria Gavrilova: 6-3 6-3.

Bertens kende een enigszins stroeve start van de wedstrijd. Meteen in de eerste game van de wedstrijd liep ze tegen een break aan. Ze kwam echter sterk terug en brak de tot Australische genaturaliseerde Russische terug. Vervolgens ging ze nog eens door Gavrilova's opslag heen en serveerde de set uit.

De tweede set ging een stuk voortvarender van start dan de eerste. De Wateringse bouwde al gauw een dubbele break voorsprong op, waardoor het serviceverlies op 3-0 niets uitmaakte. Bij 5-3 kreeg ze op de Australische opslag drie breakpoints, die dus meteen matchpoints betekenden. Ze greep deze alle drie niet maar kreeg er nog een in dezelfde game. Deze pakte ze wel om zich van een halvefinaleplaats te verzekeren.

In de halve finale krijgt Bertens een op papier uiterst lastige tegenstander. Ze moet het morgen namelijk opnemen tegen dé vrouw in vorm op het moment, Simona Halep. De Roemeense won vorige week nog het graveltoernooi van Madrid en geldt als één van de grote favorieten voor Roland Garros later deze maand.