Novak Djokovic en Dominic Thiem na de Australian Openfinale van dit jaar
Volledig scherm
Novak Djokovic en Dominic Thiem na de Australian Openfinale van dit jaar © AP

Tennisbaas twijfelt over doorgaan Australian Open: ‘In gunstigste geval enkel Australische fans’

De hoogste baas van het Australische tennis, Craig Tiley, heeft al zijn twijfels uitgesproken over het doorgaan van de Australian Open in januari. ,,In het gunstigste geval kan het doorgaan, met alleen Australische fans op de tribune", zei hij.

Hoewel de uitbraak van het nieuwe coronavirus in het land zelf redelijk onder controle is, is er volgens Tiley nog een lange weg te gaan. ,,Zoals het er nu naar uitziet is de kans dat we begin volgend jaar nog niet kunnen spelen reëel. Hooguit met een heel goed uitgewerkt plan over quarantaine van de buitenlandse deelnemers is het misschien mogelijk."

Vooralsnog is de Australian Open de enige grand slam die dit jaar is gehouden. Inmiddels is Roland Garros verschoven en Wimbledon afgelast. Over het al dan niet doorgaan van de US Open, in het zwaar door de coronacrisis getroffen New York, wordt vermoedelijk de komende weken besloten.

Meerdere topspelers hebben al aangeven niet te verwachten dat er dit jaar nog toernooien zullen zijn.

  1. Tennisster Gauff over politiegeweld in VS: ‘Ben ik de volgende?’

    Tennisster Gauff over politiege­weld in VS: ‘Ben ik de volgende?’

    De dood van George Floyd door politiegeweld in Minneapolis heeft ook tennisster Coco Gauff diep geraakt. De pas 16-jarige speelster, vorig jaar een sensatie op Wimbledon, heeft op het sociale medium TikTok een filmpje geplaatst waarin ze (stilzwijgend) vraagt of zij het volgende slachtoffer zal zijn. Eerder spraken al meer Amerikaanse sportsterren hun afschuw uit over de dood van Floyd die tot grote protesten heeft geleid in de VS.