‘Tennisnobody’ steunt voedselbank met gigabedrag na ‘toernooizege’

VideoVoor de verstokte tennisfan is de naam van Taylor Fritz uiteraard niet onbekend, maar voor het grote publiek doet de 22-jarige Amerikaan, toch nummer 24 van de wereld, niet echt belletjes rinkelen. Hij won - op het gras van Eastbourne in 2019 - één ATP-toernooi en sloeg in zijn carrière ‘pas’ 3,5 miljoen dollar bij elkaar.

Gisteren kwam er plots één miljoen euro bij voor Fritz, nota bene door een computerspelletje. Met gelegenheidsspeelster Addison Rae, een ster op Instagram en TikTok met miljoenen volgers, won Fritz de zogenaamde Stay at Home Slam, een virtueel toernooi dat werd gespeeld op de Nintendo Switch. Het prijzengeld, omgerekend 915.000 euro, doneerde het duo aan No Kid Hungry, een Amerikaanse versie van de voedselbank die levensmiddelen verstrekt aan kinderen.

Aan het online-toernooi deden acht koppels mee. Toptennissers als Serena Williams, Naomi Osaka, Kei Nishikori en Madison Keys speelden samen met celebrities als Gigi Hadid, Hailey Bieber en Seal.  De koppels speelden het spel Mario Tennis Aces. De partijen waren te volgen via Facebook Gaming, voorzien van commentaar van John McEnroe. Fritz en Rae versloegen in de finale Nishikori en dj Steve Aoki met 6-4 en daarmee haalden ze 1 miljoen dollar binnen, omgerekend ruim 900.000 euro.

De andere deelnemende koppels ontvingen van organisator IMG ook nog eens een bedrag van 25.000 dollar, dat ze mogen schenken aan een goed doel naar keuze.

Taylor Fritz na zijn zege in Eastbourne.
Volledig scherm
Taylor Fritz na zijn zege in Eastbourne. © AFP
  1. Tennisster Gauff over politiegeweld in VS: ‘Ben ik de volgende?’

    Tennisster Gauff over politiege­weld in VS: ‘Ben ik de volgende?’

    De dood van George Floyd door politiegeweld in Minneapolis heeft ook tennisster Coco Gauff diep geraakt. De pas 16-jarige speelster, vorig jaar een sensatie op Wimbledon, heeft op het sociale medium TikTok een filmpje geplaatst waarin ze (stilzwijgend) vraagt of zij het volgende slachtoffer zal zijn. Eerder spraken al meer Amerikaanse sportsterren hun afschuw uit over de dood van Floyd die tot grote protesten heeft geleid in de VS.