Volledig scherm
Kevin Anderson. © AFP

Tennissers denken aan het milieu in Londen

De acht tennissers die volgende week meedoen aan de ATP Finals in Londen krijgen allemaal flesjes die ze kunnen hergebruiken. Het is de bedoeling dat ze daarmee ook het publiek aansporen om gebruik te maken van zulke bekers en flessen. 

Tennisvakbond ATP en het bestuur van The O2, de hal in Londen waar de seizoensfinale wordt gehouden, willen hiermee bijdragen aan duurzaamheid en een beter milieu.

,,Als toptennissers hebben we een voorbeeldfunctie voor de komende generaties,” zegt de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson, vicevoorzitter van de spelersraad van de ATP. ,,We zitten in de bevoorrechte positie dat we voor positieve veranderingen kunnen zorgen, hoe klein ze ook zijn. Samen met veel van mijn collega’s wil ik me graag inzetten voor bescherming van het milieu en vermindering van het plastic afval.”

De tennissers kunnen in Londen hun flessen op de baan bijvullen met hun favoriete drankjes. Op het complex komen fonteintjes te staan, waar onder anderen journalisten en medewerkers van het toernooi water kunnen tappen. De toeschouwers krijgen flessen of bekers die ze steeds aan de bar kunnen bijvullen. Het moet zorgen voor een vermindering van zo’n 50.000 plastic bekertjes gedurende het toernooi.