Volledig scherm
© REUTERS

Tennissers met ongewijzigde ploeg naar Kazachstan voor Davis Cup

De Nederlandse tennissers gaan volgende maand met een ongewijzigde selectie naar Kazachstan, waar ze zich weer hopen te plaatsen voor de finaleweek van de Davis Cup in Madrid. Captain Paul Haarhuis kiest voor dezelfde spelers die afgelopen jaar tot de ploeg behoorden bij de eerste editie van de Davis Cup Finals: Robin Haase, Tallon Griekspoor, Botic van de Zandschulp, Wesley Koolhof en Jean-Julien Rojer.

De tennissers strijden op 6 en 7 maart met Kazachstan om een plek in de finaleweek. De ontmoeting vindt binnen plaats, op hardcourtbanen in het nationale tenniscentrum van de Kazakken in Nur-Sultan. ,,Ik ben blij dat we met de sterkst mogelijke opstelling naar Kazachstan kunnen afreizen", aldus Haarhuis. ,,Het zou natuurlijk fantastisch zijn om ons opnieuw te kwalificeren.”

In november troffen beide landen elkaar ook al in de groepsfase van de finaleweek. Kazachstan won toen met 2-1. Van de Zandschulp was in de openingspartij kansloos tegen Michail Koekoesjkin, waarna Haase de stand gelijk trok door Alexander Boeblik in drie sets te verslaan. De kopman van Oranje verloor daarna met Rojer het beslissende dubbel van Boeblik en Koekoesjkin, respectievelijk de huidige nummers 56 en 67 van de wereld. Haase staat op de 167e plaats, vijf plekken boven Griekspoor. Beide Nederlanders doen deze week met een wildcard mee aan het ATP-toernooi van Rotterdam.

,,Met Kazachstan weten we waar we aan toe zijn”, aldus Haarhuis. “Koekoesjkin en Boeblik zijn goede spelers, maar we hebben zeker kansen.” In de kwalificatieronde gaat een ontmoeting over maximaal vijf partijen: twee enkelspelen op vrijdag, op zaterdag gevolgd door een dubbel en indien nodig nog twee enkelpartijen.