Volledig scherm
Jo Wilfried Tsonga geeft geblesseerd op. © Photo News

Titelverdediger Tsonga haakt geblesseerd af voor Rotterdam

De Franse tennisser Jo-Wilfried Tsonga heeft zich afgemeld voor het ABN AMRO World Tennis Tournament van Rotterdam. De titelverdediger heeft een hamstringblessure opgelopen in het toernooi van Montpellier. Wie zijn plaats overneemt, is nog niet bekend. Dat wordt een zogeheten 'lucky loser' uit de kwalificaties. Dat meldde de organisatie van het indoortoernooi.

Tsonga moest vandaag in Montpellier opgeven in de halve finales. De nummer drie van de plaatsingslijst had de eerste set tegen zijn landgenoot Lucas Pouille met 6-1 gewonnen en kreeg zelfs twee matchpoints in de tweede bij 5-3, maar toen liet het lichaam de 32-jarige Tsonga in de steek.

Tsonga liet eerder deze maand al verstek gaan in de ontmoeting met Nederland in de eerste ronde van de Daviscup. De doorgaans als kopman optredende Fransman kampte toen met een knieblessure.

Pouille kreeg door de opgave van Tsonga een plek in de finale in de schoot geworpen. Hij treft in de eindstrijd zijn landgenoot Richard Gasguet, die in de halve finales in drie sets te sterk was voor de als eerste geplaatste David Goffin: 6-4 0-6 6-3. Die Belg is komende week ook een van de trekpleisters in Rotterdam.