Titelverdedigster Bertens naar finale in Sint-Petersburg

VIDEOKiki Bertens heeft de finale van het WTA-toernooi van Sint-Petersburg gehaald. In de halve finale was Nederlands beste tennisster in drie sets te sterk voor de Russische Ekaterina Alexandrova (6-1, 4-6, 6-1).

In de eerste set was Bertens oppermachtig en gaf de Russische vrijwel geen kans. Dat veranderde in de tweede set, waarin Alexandrova gelijk twee keer de service van Bertens wist te breaken. Daarop vroeg ze of haar coach Elise Tamaëla de baan op kon komen. Bertens kwam daardoor wel wat beter in haar spel, maar Alexandrova gaf haar voorsprong niet meer weg. In de derde set was alle energie uit het spel van de Russische verdwenen en stond Bertens binnen de kortste keren op een 0-5 voorsprong. De nummer 28 van de wereld pakte nog één game, maar daarna kon de uitstekend serverende Bertens de winst snel binnenhalen.

,,Ik ben blij met het resultaat en met het feit dat ik morgen in de finale sta”, zei Bertens na afloop van de partij. ,,Ik weet dat jullie de Russische meiden steunen en het spijt me dat ik er twee naar huis heb geslagen. Maar ik hoop dat jullie morgen mij steunen”, lachte Bertens.

Bertens won vorig jaar het toernooi van Sint-Petersburg door Donna Vekic te verslaan. Morgen kan ze haar tiende WTA-titel winnen als ze de Kazachse Elena Rybakina weet te verslaan. De twintigjarige nummer 25 van de wereld versloeg in haar halve finale de Griekse Maria Sakkari.

Na het toernooi van Sint-Petersburg reist Bertens af naar Dubai waar ze tegenover Kim Clijsters komt te staan. Bertens is op het sterk bezette toernooi als zesde geplaatste, viervoudig grandslamwinnaar Clijsters nam een wildcard in ontvangst. De Roemeense Simona Halep is in Dubai als eerste geplaatst

Ekaterina Alexandrova
Volledig scherm
Ekaterina Alexandrova © REUTERS
Kiki Bertens
Volledig scherm
Kiki Bertens © REUTERS