Volledig scherm
Kiki Bertens. © AFP

Veerkrachtige Kiki Bertens knokt zich naar kwartfinales in Linz

Kiki Bertens heeft zich vanavond met pijn en moeite geplaatst voor de kwartfinales van het WTA-toernooi van Linz. De als eerste geplaatste Wateringse klopte de Belgische Alison van Uytvanck in drie zware sets: 4-6, 6-3, 6-3.

Door de zege houdt Bertens zicht op de WTA Finals van eind deze maand in het Chinese Shenzhen. Bertens staat nu 9de op de lijst over 2019, maar moet zich bij de beste acht scharen. Dat kan als ze deze week het toernooi in Linz wint of volgende week ver komt bij het WTA-toernooi van Moskou. In de kwartfinale komt Bertens vrijdagavond uit tegen het 15-jarige Amerikaanse supertalent Cori ‘Coco’ Gauff, die begin deze week als lucky loser aan het hoofdtoernooi werd toegevoegd. Gauff won de voorbije dagen van de Oekraïense Kateryna Kozlova en de Zwitserse Stefanie Vögele.

Bertens voegde het indoortoernooi in Oostenrijk op het laatste moment toe aan haar schema. Ze is nog in de race voor deelname aan de WTA Finals, het eindejaarstoernooi voor vrouwen. Om een ticket veilig te stellen moet ze op de jaarranglijst een kleine achterstand op Serena Williams goedmaken.

Quote

Ik ben vooral blij met de manier waarop ik speelde.

Kiki Bertens

Het ging niet vanzelf voor Bertens tegen Van Uytvanck. De Nederlandse, als eerste geplaatst in Linz, kreeg in de eerste set wel breakpoints, maar wist er geen te benutten. Van Uytvanck slaagde daar wel in en won de set met 6-4. In de tweede set sloeg Bertens snel terug met een break op de eerste servicegame van de Vilvoordse. Van 3-0 liep ze uit naar 6-3. In het derde bedrijf had Bertens het beste van het spel en brak ze twee keer de service van de Vlaamse. Met een lob maakte ze de partij af.

,,Ik ben vooral blij met de manier waarop ik speelde”, zei Bertens (27) meteen na afloop van de partij. Ze keek uit naar de confrontatie met de 12 jaar jongere Gauff. ,,Zij is een groot talent, het wordt een interessante partij.”