Volledig scherm
Venus Williams. © AP

Venus Williams betrokken bij auto-ongeluk met dodelijke afloop

Naar nu pas bekend is geworden is tennisster Venus Williams begin deze maand betrokken geweest bij een auto-ongeluk met dodelijke afloop.

De politie van Florida bevestigde vandaag aan persbureau AP het ongeval op 9 juni, zonder overigens in detail te treden. Entertainmentsite TMZ meldde echter dat één passagier uit het andere voertuig - de 78-jarige Jerome Barson - twee weken later aan zijn verwondingen zou zijn overleden. Diens vrouw. Linda Barson, brak enkele ribben.

Het nieuws werd bevestigd door Williams' advocaat Malcolm Cunningham. In een verklaring meldde zevenvoudig Grand Slam-winnares Venus Williams zeer geschokt te zijn. ,,Ik breng mijn diepste condoleances over aan de familie die zijn dierbare is verloren.''

Schuldvraag

Williams zou volgens haar advocaat geen enkele schuld hebben aan het ongeval. Ze zou volgens Cunningham op 9 juni in Palm Beach Gardens, Florida, bij groen licht een kruising zijn opgereden, toen ze in de flank werd geraakt door een andere auto. Williams' Advocaat meldde verder dat ze niet was bekeurd of in staat van beschuldiging is gesteld.

Dat wordt tegengesproken door meerdere Amerikaanse media, die zeggen dat Williams wel degelijk schuld draagt en mogelijk vervolging wacht. Waar de burgemeester dinsdag nog beweerde dat het onderzoek nog in volle gang is, meldde de politie van Palm Beach Garden dat Williams in haar auto een rood stoplicht had genegeerd en vol op het voertuig van de Jerome en Linda Barson zou zijn geknald. De bestuurder van de auto waarin Williams zat, zou geen voorrang hebben verleend, meldt CNN op basis van een politierapport.

Het is onduidelijk of de naweeën van het auto-ongeval gevolgen hebben voor het toernooi van Wimbledon, dat maandag in Londen begint. Venus Williams is op het grastoernooi in Engeland als elfde geplaatst. Venus was vijf keer de beste op het 'heilige' gras in Londen, voor het laatst in 2008. ,,Ik heb geen indicatie dat Venus niet meedoet op Wimbledon'', aldus haar advocaat.