‘Vijfde Grand Slam-toernooi’ geannuleerd vanwege coronavirus

Indian WellsHet tennistoernooi van Indian Wells is door de organisatie geannuleerd vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus. In de regio in de Amerikaanse staat Californië waar Indian Wells ligt, is de noodtoestand uitgeroepen wegens het longvirus. Het toernooi zou vandaag beginnen met de kwalificaties. De finales stonden gepland op 22 maart.

,,Het gezondheidsrisico is te groot om zo'n evenement in de regio te houden’’, aldus een arts van de Universiteit van Zuid-Californië.

De organisatie van het toernooi, qua grootte, bezoek en sterkte van het deelnemersveld liefkozend wel eens het ‘vijfde Grand Slam-toernooi’ genoemd, vindt het jammer dat het toernooi niet door kan gaan, maar zegt dat de gezondheid van spelers, vrijwilligers en fans vooropstaat. ,,We zijn de mogelijkheid aan het onderzoeken om het toernooi op een ander moment te spelen", liet toernooidirecteur Tommy Haas weten.

Indian Wells is een hoog aangeschreven toernooi voor zowel de mannen als de vrouwen. Dit jaar zouden onder anderen Novak Djokovic, Rafael Nadal, Serena Williams, Kiki Bertens en Naomi Osaka deelnemen aan het toernooi. Bianca Andreescu, de winnares van vorig jaar, meldde zich eerder al af voor het toernooi wegens een knieblessure. Ook de Roemeense Simona Halep, toernooiwinnares in 2015, en de Duitse Angelique Kerber, vorig jaar verliezend finaliste, lieten al weten verstek te zullen laten gaan. 

Nadal twitterde de teleurstelling van zich af. ,,We gaan eens kijken wat we nu gaan. Het is erg verdrietig wat er nu in de wereld gebeurt. Hopelijk kunnen de autoriteiten dit omdraaien. Pas goed op elkaar!”

Ondertussen houdt de NBA de ontwikkelingen rond het virus nauwgezet in de gaten. De clubs uit de Amerikaanse basketbalcompetitie is verzocht zich voor te bereiden op de mogelijkheid duels zonder publiek af te werken. De honkbalclubs uit de MLB, die over ruim twee weken aan hun competitie beginnen, gaan later vandaag overleggen over mogelijke maatregelen.

Volledig scherm
© Getty Images