Volledig scherm
© AFP

‘Wimbledon ontvangt ruim 100 miljoen euro door pandemieverzekering’

De organisatie van het Grand Slamtoernooi van Wimbledon maakte deze week bekend dat het roemruchte tennistoernooi voor het eerst sinds 1945 niet gehouden wordt. De All England Tennis Club leek daardoor miljoenen mis te lopen aan inkomsten, maar niets is minder waar volgens The Times. De vereniging heeft namelijk een verzekering die besmettelijke ziektes zou dekken en ruim 100 miljoen euro gaat opleveren.

Daarmee lijken de verliezen in ieder geval grotendeels gedekt. Als het toernooi door zou gaan, dan zou dat ruim 250 miljoen omzet opleveren.

De verzekering lijkt in ieder geval de keuze om te annuleren iets makkelijker te hebben gemaakt. Roland Garros zou zo'n verzekering niet hebben, waardoor het graveltoernooi naar september is verplaatst.

  1. Tennisster Gauff over politiegeweld in VS: ‘Ben ik de volgende?’

    Tennisster Gauff over politiege­weld in VS: ‘Ben ik de volgende?’

    De dood van George Floyd door politiegeweld in Minneapolis heeft ook tennisster Coco Gauff diep geraakt. De pas 16-jarige speelster, vorig jaar een sensatie op Wimbledon, heeft op het sociale medium TikTok een filmpje geplaatst waarin ze (stilzwijgend) vraagt of zij het volgende slachtoffer zal zijn. Eerder spraken al meer Amerikaanse sportsterren hun afschuw uit over de dood van Floyd die tot grote protesten heeft geleid in de VS.