Volledig scherm
Nick Kyrgios. © Getty Images

Wispelturige Kyrgios ‘bevrijd’ na inschakelen psycholoog

Nick Kyrgios heeft besloten een psycholoog te raadplegen. Dat zei de wispelturige Australiër, die dit seizoen opnieuw met enige regelmaat in het nieuws kwam vanwege wangedrag, tegenover Australische media.

,,Ik heb mijn gedrag tijdens wedstrijden waarschijnlijk te lang gelaten voor wat het was. Nu ben ik toch naar een psycholoog gegaan en ik voel me bevrijd erover te praten. Ik heb sindsdien het gevoel niets meer te hoeven verbergen", zei Kyrgios tegenover Canberra Times. ,,Ik heb het voorbije jaar problemen gehad, zowel op als buiten de tennisbaan.”

De 23-jarige Kyrgios staat momenteel 37e op de wereldranglijst en hij zette al half oktober een punt achter zijn seizoen. In Moskou gaf hij op met een elleboogblessure. ,,In de toekomst zal ik proberen een betere balans te vinden in mijn kalender. Daar werk ik met mijn staf momenteel hard aan. Zo wil ik niet dezelfde fouten maken als de afgelopen twee jaar. Telkens moest ik mijn seizoen te vroeg beëindigen.”

Volgend jaar is Kyrgios een van de trekpleisters op het ABN Amro-toernooi in Rotterdam, waarvoor hij zich eerder al eens afmeldde omdat hij de voorkeur gaf aan het bijwonen van een basketbalwedstrijd.

Volledig scherm
© AFP