Woede-uitbarsting tegen umpire kost rebel Kyrgios een ton

update + VideoNick Kyrgios moet opnieuw een behoorlijk bedrag aftikken wegens wangedrag op de baan. De heetgebakerde Australiër botste tijdens zijn verloren tweederondepartij in Cincinnati tegen de Rus Karen Chatsjanov (7-6 6-7 2-6) met umpire Fergus Murphy en zijn acties kosten hem liefst 113.000 dollar.

Volledig scherm
© AFP

Kyrgios vond dat hij te snel moest serveren omdat de arbiter de klok te vroeg zou hebben gestart. Hij beledigde Murphy en kreeg een puntstraf. Tevens sloeg hij niet één maar twee rackets hard stuk en spuugde hij op de grond. Na zijn nederlaag verliet Kyrgios de baan zonder de scheidsrechter een hand te schudden. Kyrgios botste twee weken geleden ook al met dezelfde umpire tijdens de Washington Open en tijdens het grastoernooi van Queen's schold de speler de arbiter eerder dit jaar ook al uit. De Australiër kreeg de laatste jaren veel geldboetes voor wangedrag op de tennisbaan.

De boete die de beste tennisser van Australië opgelegd kreeg is opgebouwd uit 8 aparte straffen. De ATP geeft in een statement tevens aan dat de tennisbond nog aanvullend onderzoek gaat doen. Dat kan nog leiden tot extra boetes of misschien zelfs een schorsing.

Volledig scherm
Nick Kyrgios. © USA TODAY Sports