FOX Sports on Twitter

🎾 😤 | Karolina Pliskova is het niet eens met een beslissing van de scheidsrechter. Na afloop van haar verloren partij is dit haar manier van 'bedanken'. https://t.co/1Ww4wNG1he

Woedende Pliskova slaat stoel umpire kapot

VideoTennisster Karolina Pliskova heeft zich gisteren van haar slechtste kant laten zien. De voormalig nummer één van de wereld was woedend na haar verliespartij in de tweede ronde van het WTA-toernooi in Rome en sloeg de stoel van de umpire kapot. Pliskova verloor de partij van de Griekse Maria Sakkari met 6-3, 3-6 en 5-7. 

De 26-jarige Tsjechische was het niet eens met de beslissing van de umpire bij een stand van 5-5 in de derde set. De umpire uit Polen gaf het punt - na overleg met de lijnrechter - aan Sakkari, waardoor Pliskova later in de game werd gebroken. 

Sakkari serveerde de wedstrijd, bij een stand van 5-6, uit en plaatste zich voor de derde ronde in Rome. Pliskova reageerde na afloop van de wedstrijd furieus en sloeg met haar racket de stoel van de umpire kapot. De tweelingzus Pliskova  - Kristyna, ook een tennisster - tweette dat ze de umpire officieel "op de zwarte lijst" wilt zien staan. 

Het is nog onbekend wat de gevolgen zijn van de woede-uitbarsting van Pliskova. 

De tweet van tweelingzus Kristyna Pliskova:

Kristyna Pliskova on Twitter

The worst i have ever seen @wta and i hope this lady Marta Mrozinska will never ever judge any match of me or Karolina again #blacklistforever

Volledig scherm
Karolina Pliskova. © REUTERS