Volledig scherm
Serena Williams in discussie met US Open-hoofdumpire Brian Earley. Op de stoel (rechts) zit umpire Carlos Ramos. © Getty Images

WTA steunt Serena Williams in seksisme-rel

De tennisorganisatie achter het vrouwentennis, WTA, steunt Serena Williams in haar uitspraken over seksisme in de topsport. De Amerikaanse kreeg in de finale van het US Open een straf, nadat ze de umpire een dief noemde.

De tegenstandster van Williams, Naomi Osaka, werd een game toegewezen. Een straf die volgens Williams én de WTA nooit uitgedeeld zou worden, als ze een man was geweest. 

,,De WTA gelooft dat er geen verschil moet zijn in de tolerantiestandaarden met betrekking tot emoties", zegt Steve Simon, voorzitter van de vrouwentennisbond. ,,Wij vinden dat dit in de finale wel gebeurde."

Ook het hoofd van de Amerikaanse tennisorganisatie, USTA, meent dat de scheidsrechters in het mannentennis vaak de volle laag krijgen 'en daar worden ze niet voor gestraft', aldus Katrina Adams.

Serena Williams kreeg voor haar uitlatingen een boete van 17.000 dollar. Met haar finaleplaats verdiende ze op het US Open 1.85 miljoen dollar.