Volledig scherm
Caroline Wozniacki, winnares in 2016. © REUTERS

WTA-toernooi Hongkong verplaatst wegens onrust

Het rommelt al de hele zomer in Hongkong. Dat is voor de organisatie van het WTA-toernooi de aanleiding om het evenement te verplaatsen. 

Aanvankelijk stond dit tennistoernooi van 5 tot en met 13 oktober op de kalender. Enkele dagen voor de start wordt het 70-jarig bestaan van de Volksrepubliek China gevierd. Door de aanhoudende onrust in de financiële metropool die bij China hoort, vindt de organisatie het beter om het evenement later dit jaar te plannen. 

Een aderlating, omdat het toernooi van Hongkong in 2018 is uitgeroepen tot beste WTA-toernooi van dit niveau. Topspeelsters als Venus Williams, Caroline Wozniacki en Angelique Kerber kwamen de afgelopen jaren vaak naar de stad, die grotendeels autonoom van China is, om daar te spelen. De Oekraïense tiener Dajana Jastremska won de laatste editie van het toernooi.

,,Gezien de huidige situatie hebben de WTA en de tennisbond van Hongkong besloten het toernooi uit te stellen", staat op de website van het evenement. ,,We zijn op zoek naar een alternatieve week." In Hongkong is het al maanden onrustig. De inwoners gaan de straat op om te protesteren tegen de toenemende invloed van de Chinese regering.

Volledig scherm
Oproerpolitie van Hongkong © AFP