Paul Haarhuis.
Volledig scherm
Paul Haarhuis. © Getty Images

Zelfs bij de Australian Open gaat het over de Feyenoord-bus

BlogDe Australian Open gaat aanstaande maandag van start. Verslaggever Carl Houtkamp volgt het eerste grote tennistoernooi van 2020 de komende weken op de voet. Regelmatig maakt hij vanuit de Australische miljoenenstad Melbourne een blog. 

Het is een fanatiek stel, daar naast een achterafbaantje bij de Australian Open: de oud-tennissers Paul Haarhuis (53), Michiel Schapers (60) en Huub van Boeckel (59). Samen goed voor misschien wel honderd jaar aan tenniservaring. De eerste twee nu nog bondscoach bij de KNLTB, de laatste op tennisvakantie in Australië. En waar hebben zij het over in Melbourne: voetbal.

Quote


Een tennisser die een voetbal­club moet leiden, dat kan natuurlijk niet.

Michiel Schapers

,,Hebben jullie gehoord waar ‘Koef’ het over had bij zijn nieuwjaarsspeech bij Feyenoord?’’, vraagt Van Boeckel, doelend op die andere oud-tennisprof, Mark Koevermans (51), thans algemeen directeur in de Kuip. ,,Hij had het over een bus’’, reageert Schapers. Ik weet nergens van en moet het later even zoeken op AD.nl. ,,We moeten met deze bus allemaal dezelfde kant op’’, blijkt Koef te hebben gezegd. ,,De bus stopt weleens. Dan stapt er soms iemand uit en die zien we niet meer terug.’’

De reacties in Nederland bleken cynisch en Schapers, Haarhuis en Van Boeckel weten 16.574 kilometer verderop wel waarom. ,,Een tennisser die een voetbalclub moet leiden, dat kan natuurlijk niet’’, zegt de eerste badinerend. ,,Vooral die Johan Derksen ging er weer overheen.’’ En dan besluit Schapers, met dat typische glimlachje van hem: ,,Nee hoor, een oud-tennisser kan zoiets écht niet. Maar een oud-volleyballer kan dat natuurlijk wel (hij doelt op PSV-directeur Toon Gerbrands, red.) en een oud-honkballer (AZ-directeur Robert Eenhoorn, red.) natuurlijk ook.’’

Bekijk hieronder de nieuwsjaarsreceptie.

Elleboog

Oud-voetballer Derksen, die véél vaker in de studio zit dan op de tribune, kan het er voor nu even weer mee doen. Na de gedeelde ergernis vervolgt het trio het kijken naar het tennis, bij de kwalificatiewedstrijd van een Zwitser en een Australiër op dat achterafbaantje. Alle details slaan Schapers, Haarhuis en Van Boeckel op en ze blijven gewoon zitten, ook al komt er een enorme regenbui aan. ,,Wat een mooi racket heeft die speler.’’ Enne: ,,Kijk nou, die elleboog is wel erg ingepakt.’’ Hoe wonderlijk en vermakelijk kan het tennisleven zijn, als je zoals deze drie oude rotten nog steeds zo gek bent van de sport.

Michiel Schapers.
Volledig scherm
Michiel Schapers. © John de Pater