Volledig scherm
Casper van Hesteren met op de achtergrond het Korenbeursplein. © Foto Raphael Drent

Bij Casper verdwijnt van het Tielse Korenbeursplein

videoTIEL - In een paar jaar tijd heeft hij zijn stempel stevig op het kleine Korenbeursplein in Tiel gedrukt door er drie zaken te openen. Inmiddels kijkt Casper van Hesteren ook buiten Tiel.  En dus stopt hij met Bij Casper. 

Casper van Hesteren was een kok met de droom een eigen zaak te beginnen. Dat lukte: in maart 2012 opende hij Bij Casper, op de hoek van het Korenbeursplein en de Koornmarkt. Een restaurant in het hogere segment, dat draaide om de jonge kok. Later wist hij het naastgelegen De Beurs weer tot leven te wekken als biercafé en vervolgens opende hij daarnaast het succesvolle pizza- en pastarestaurant Olijf. Eind vorig jaar waagde Van Hesteren zich buiten Tiel met het neerzetten van een nieuw concept voor het Bloemendaalse strandpaviljoen Parnassia. Dat doet hij samen met Alexander Breedijk, directeur van horecavastgoedbedrijf Bibitor, eigenaar van het Korenbeursplein.

,,Ik ben van kok meer ondernemer geworden", vertelt Van Hesteren. ,,Met De Beurs is dat balletje gaan rollen. Koken is nog steeds een passie, maar ik vind het ook heel tof om teams neer te zetten en formules uit te dragen. Ik ben niet bang om stappen te maken, en zo is steeds meer de ondernemer in mij naar boven gekomen. Dat vind ik eigenlijk net zo leuk als het kookgedeelte." 

Nieuw concept

Wat restaurant Bij Casper betreft is het tijd voor iets nieuws. Binnenkort verdwijnt zijn naam van de gevel om plaats te maken voor een nieuw concept JUS. ,,Het klopt niet meer", verklaart Van Hesteren. ,,Mijn aandacht is versnipperd over meerdere zaken. Het is niet fair om Bij Casper vol te houden, als Casper er zelf amper is. Mensen willen toch bij je eten als je naam op de gevel staat. Het is daarom een gezonde stap om de naam te wijzigen, dat geeft duidelijkheid."

Quote

De eetcultuur is veranderd. Mensen gaan vaker en sneller uit eten.

Casper van Hesteren

Daarbij is het tijd voor een nieuw concept. ,,Bij Casper heeft een bepaalde doelgroep, maar de eetcultuur is veranderd. Mensen gaan vaker en sneller uit eten. Niet uitgebreid tafelen met vier, vijf of zes gangen maar kort en krachtig. Daar wil ik op inspelen. Ik ben ondernemer genoeg om iets dat niet meer werkt aan te pakken."

Zo is JUS geboren. ,,Plat gezegd een goede biefstukkentent", zegt van Hesteren. ,,Een puur stukje vlees, met goede sauzen. De jus speelt daarbij een hoofdrol." 

Verbouwing

Het restaurant komt daarmee meer in de lijn te liggen van De Beurs en Olijf. In een aanstaande verbouwing wordt daarmee ook fysiek de verbinding gemaakt. Eerst wordt vanaf 14 juni met twee actieweken nog afscheid genomen van Bij Casper. Van Hesteren: ,,Het zijn zes hele mooie jaren geweest en daar ben ik megatrots op. We houden daarom een feestelijke afsluiting waarbij mensen nog even proeven wat we zes jaar gedaan hebben, tegen een spotprijsje."

Het plein zelf staat ook een opknapbeurt te wachten. Het wordt geschilderd, het groen wordt herplant, de bestrating en belichting wordt vernieuwd. Daarbij staan de twee overige zaken: restaurant Aand8 en café Hexagon te koop. Ondanks zijn avontuur in Bloemendaal, sluit Van Hesteren verdere stappen in Tiel niet uit. ,,Het kriebelt wel", zegt hij. ,,Ik ben bewust buiten Tiel gaan kijken om nieuwe energie op te doen. Op een gegeven moment ga je je blind staren, en zie je niet meer wat te doen. Maar de energie is terug en we gaan weer vol gas geven op het plein."

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement