Volledig scherm
PREMIUM
Khalid Boudou heeft een nieuw boek geschreven. © Foto Raphael Drent

De auteur van Schnitzelparadijs is terug: ‘Jongeren moeten leren doorzetten, falen en weer opstaan’

het gesprekIn 2019 bracht Khalid Boudou na jaren van stilte een nieuw boek uit. Of hij ooit nog een roman voor jongeren gaat schrijven weet hij niet. Een ding weet hij wel: ‘Pizzamaffia Slaat Door’ móet dit jaar leiden tot een film.

Volledig scherm
Khalid Boudou schreef een vervolg op zijn bestseller ‘Pizzamaffia’. © Foto Raphael Drent

Hij had succes met De President en Pizzamaffia en werd een bekendheid door zijn Schnitzelparadijs. Maar na drie boeken en talloze columns verdween Khalid Boudou uit Tiel van het toneel. Hij ging voor de klas staan en maakte zijn wereld stukken kleiner.

,,Ik was wel even klaar met schrijven. Ik was zó met nieuws en media bezig voor mijn columns, schrijven werd moeten. Als je jong bent, ben je heel nieuwsgierig, meer verontwaardigd over wat er allemaal in de wereld gebeurt. Ik nóg meer. Ik maakte me snel boos.

Maar er kwam een punt dat ik Pauw en Witteman zat te kijken en merkte: het interesseert me allemaal geen bal meer. Je absorbeert het nieuws, gaat overal in mee, en dan komt de dag dat je realiseert dat je in een grote bubbel zit. Ik had het gevoel dat de wereld constant in brand stond.

Maar het echte leven speelt zich gewoon in het klein af. In de hectiek van alledag gaan mensen gewoon naar hun werk. Ze brengen hun kinderen gewoon naar de crèche.’’

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Drie oorlogsfoto's Rivierenland in de race voor landelijke tentoonstelling, keuze van de Commissaris sneuvelt

    Drie oorlogsfo­to's Rivieren­land in de race voor landelijke tentoon­stel­ling, keuze van de Commissa­ris sneuvelt

    TIEL/ZOELEN/CULEMBORG - Van de jonge Siem die op de trein naar Zweden wacht tot de Culemborgse synagogekoster die weer opduikt: ook in Rivierenland zijn bijzondere oorlogstaferelen vastgelegd. Drie ervan zijn nog in de race voor een plekje in de tentoonstelling De Tweede Wereldoorlog in 100 foto's. Opvallend: de keus van Commissaris van de Koning John Berends, de Tielse ‘puinexpres’, is gesneuveld in de publieksronde.