Appelpop
Volledig scherm
Appelpop © Raphael Drent

De tradities gaan even in de pauzestand

BLOGGoede tradities zijn mij lief. En dan ineens gaat een van mijn favorieten niet door. Om een begrijpelijke reden, maar toch.

Een verjaardag of memorial van nauw verwanten sla ik nooit over. Niet vanwege plichtsbesef, maar gewoon omdat het goed voelt. Net zoals dat ik 22 najaren achtereen de alpen opzoek. Tradities: ik houd er van. Zoals ook Appelpop, waarvan ik bij het debuut nooit had gedacht, dat het zo belangrijk zou worden voor zowel mijzelf als Tiel.

Rivierenland blogt
Journalisten van de redactie Rivierenland van De Gelderlander schrijven over wat hen bezighoudt en opvalt.

Tessa Ariaans
Volledig scherm
Tessa Ariaans © Joost Hoving

Het was september 1992, ik liep stage bij de Gelderlander en kreeg na vier dagen al mijn eerste weekendklus. Er was, als aanvulling op het Tielse corso, een nieuw muziekfestival: ‘Kijk eens of het potentie heeft’. En ja, dat had Appelpop zeker. Een vervolg was logisch, kreeg het ook en de rest is geschiedenis.

Elke editie heb ik verslag gedaan van Appelpop, waarvan weliswaar de omvang veranderde, maar nooit de gemoedelijke sfeer van weleer. Het ‘uit de klauwen gelopen feestje’ is dan ook iets waar Tielenaren trots op zijn. En terecht.

In mijn agenda's heeft bij week twee van september 28 jaar lang ‘Appelpop’ gestaan. Dat ik dit woord graag voor de 29e keer had willen noteren, is een understatement. De cancelling van Appelpop 2020 is verschrikkelijk jammer. Te meer omdat het één en al feel good en verbondenheid is en we daar nu allemaal wel een extra portie van kunnen gebruiken.

Begrip en teleurstelling gaan hand in hand nu Appelpop is afgelast En dat geldt ook voor alle betrokkenen van het Fruitcorso. Tradities op pauzestand. Laten we hopen dat beide Tielse toppers in 2021 gezond en wel terugkeren.

Quote

Er was, als aanvulling op het Tielse corso, een nieuw muziekfes­ti­val: ‘Kijk eens of het potentie heeft’.