Volledig scherm
De eerste kersen in Wadenoijen © Betuwe Kers

Eerste Betuwse kersen voor het goede doel

WADENOIJEN - De eerste kistjes Betuwse kersen zijn vorige week door kersenteler Aart Blom overhandigd aan de Tielse burgemeester Hans Beenakker.

Met het in ontvangst nemen van de eerste kersen, gaf Beenakker het officiële startschot voor het nieuwe Betuwse kersenseizoen. De overhandiging vond plaats in Boomgaard D’n Kerkewaerdt in Wadenoijen. Beenakker: ,,Ik vind het een mooie traditie, dus ik blijf dit graag doen. Het zijn immers de lekkerste kersen van het land. Ook het koningspaar was tijdens hun bezoek onlangs erg enthousiast over alle innovaties van de Betuwse fruitteelt.” Bij de overhandiging waren ook het Betuwse fuitbaasje Flipje en de twee kersenprinsessen Kimberley van Knijff en Nathalie Teunissen aanwezig.

Nachtvorst

Quote

Weinig tot geen schade door nachtvorst in Betuwe

Aart Blom, Kersenteler

 Aart Blom:,,De nachtvorst in de eerste weken van april heeft de kersentelers in de Betuwe slapeloze nachten bezorgd. Ook in mijn boomgaarden was dit het geval, maar achteraf lijkt het allemaal mee te vallen. Zoals het er nu naar uitziet heeft de nachtvorst weinig tot geen schade aangericht in de Betuwe.’’ De eerste tien kistjes Betuwse kersen werden geveild en gingen naar de hoogste bieder. De opbrengst van alle kistjes was in totaal 3.040 euro en dit bedrag gaat naar Stichting HeartSafe Tiel. Zij zorgen voor plaatsing van een AED in Wadenoijen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement