Volledig scherm
Foto ter illustratie. © COR DE KOCK

Eerste ‘grote’ afvalcontainers voor blik en plastic deze maand geleverd door Avri

TIEL - Inwoners van Rivierenland die voor half augustus een nieuwe afvalcontainer hebben aangevraagd, krijgen hem nog dit jaar binnen. Andere ‘Rivierenlanders’ moeten wachten tot na de jaarwisseling.

Het gaat om het gratis inwisselen van een kleine naar een grote container voor plastic verpakkingen, drinkpakken en blik. Inwoners van Rivierenland konden die containerruil aanvragen bij de afvalinzamelaar Avri.

Sinds november wordt blik samen met plastic opgehaald in de acht gemeenten in Rivierenland die onder de Avri vallen. Een grotere container voor dit afval kan dan handig zijn en het omwisselen kan daarom tot 1 april 2020 gratis.

Inwoners die voor half augustus een gratis wissel van een kleine naar een grote plastic afvalcontainer hebben aangevraagd, ontvangen de container nog dit jaar, laat de Avri weten. Latere bestellingen volgen vanaf begin 2020. 

  1. Drie oorlogsfoto's Rivierenland in de race voor landelijke tentoonstelling, keuze van de Commissaris sneuvelt

    Drie oorlogsfo­to's Rivieren­land in de race voor landelijke tentoon­stel­ling, keuze van de Commissa­ris sneuvelt

    TIEL/ZOELEN/CULEMBORG - Van de jonge Siem die op de trein naar Zweden wacht tot de Culemborgse synagogekoster die weer opduikt: ook in Rivierenland zijn bijzondere oorlogstaferelen vastgelegd. Drie ervan zijn nog in de race voor een plekje in de tentoonstelling De Tweede Wereldoorlog in 100 foto's. Opvallend: de keus van Commissaris van de Koning John Berends, de Tielse ‘puinexpres’, is gesneuveld in de publieksronde.