Volledig scherm
Er gebeurt al maanden niets aan de kiosk in het centrum van Tiel. Komt het nog wel goed? © Foto Raphael Drent

Er gebeurt al maanden niets. Komt het nog goed met de Tielse kiosk?

TIEL- Jaren keken Tielenaren langs de stadsgracht aan tegen een tot skihut omgebouwde friettent. Afgelopen zomer waren velen dan ook blij met het nieuws dat de oude kiosk in oude stijl zou worden herbouwd tot het pareltje dat het ooit was. 

Maar nadat in juli het sloopwerk snel werd afgerond, is er al een half jaar niets gebeurd bij de kleine ruïne aan de Veemarkt. Komt het nog wel goed?

,,Ik vind ook dat het erg lang duurt allemaal, maar het komt zeker goed’’, verzekert projectleider Peter Dikker. 

Het lange wachten zit hem als zo vaak in de papierwinkel die achter de schermen geregeld moet worden. Op de bouwtekening van architect Peter Agterberg kwam snel een akkoord, maar de bouwvergunning werd pas in januari afgegeven. ,,We hebben in december al de materialen besteld, zodat we zo snel mogelijk kunnen starten met de herbouw. Nu het in de bouw zo druk is, zijn de levertijden toch al niet kort.’’

‘Wachten op de pui’

Vooral de pui laat op zich wachten - twaalf weken. ,,Dat duurt lang omdat het handwerk is. De pui, met stalen deuren, ziet er straks precies zo uit als de oorspronkelijke’’, zegt Gerti Torn Broers. Als Hoofd Kleinbouw is hij namens aannemer De Vree en Sliepen betrokken.

Hij verwacht dat de kiosk - in 1952 gebouwd in de stijl van de Delftse School - eind april af is. ,,We beginnen over een paar weken en werken dan toe naar het punt dat de pui wordt geleverd. Die wordt als laatste geplaatst.’’

In het voorjaar kan ondernemer Corrie Op ‘t Hof - Eckelboom haar nieuwe zaak Churros & More openen. Ze gaat vanuit de kiosk koud en warm gebak en ijs verkopen.

Quote

Het duurt lang omdat het handwerk is. De pui, met stalen deuren, ziet er straks precies zo uit als de oorspronke­lij­ke

Volledig scherm
De bouwtekeningen van de Tielse kiosk, gemaakt door architect Peter Agterberg. © DG