Rivierenlanders
De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van Rivierenland. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Rivierenlanders. Aflevering 557.

Harry uit Tiel vindt Sicilië mooi, maar werd wel overvallen

rivierenlandersTIEL - Harry Fernhout (75) en zijn vrouw zijn net terug van een vakantie op Sicilië. ,,We zijn twee weken naar Catania geweest'', zegt de Tielenaar. Hij staat in de tuin met een indrukwekkende snoeischaar in de hand. 

,,De tuin is een hobby van mijn vrouw. Sicilië is mooi, maar we werden de tweede dag al overvallen. We reden stapvoets toen het portier aan de kant van mijn vrouw werd opengerukt. Als een roofvogel dook een man naar de tas bij haar voeten en weg was hij. Portemonnee met geld, haar iPhone, de bril."

Alles werd gestolen, zegt hij. ,,Dan zit je de rest van de vakantie toch alles en iedereen in de gaten te houden. Kregen we ook nog een parkeerbon van 48 euro, maar als je binnen een week betaalde, hoefde je nog maar 5 euro over te maken. Dat zat dan weer wel mee.''

Volledig scherm
Harry Fernhout in zijn tuin in Tiel. © Raphael Drent
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement