Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Kogel door de kerk: glasvezel in Rivierenland

TIEL - De eerste inwoners van het Rivierenlandse buitengebied kunnen volgend jaar zomer al snel internet hebben. Nu zeker 51 procent van de bewoners zich heeft aangemeld bij Digitale Stad, wil het kabelbedrijf dit najaar beginnen met de werkzaamheden. Voorwaarde is wel dat er dan een akkoord ligt van de gemeenteraden in de regio. 

Portefeuillehouder Kees Zondag, wethouder in Zaltbommel, is ‘blij’ en ‘tevreden’ met de uitslag. Lange tijd bleef het spannend of het kabelbedrijf, dat samenwerkt met de Regio Rivierenland, voldoende belangstellenden zou kunnen trekken. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wie wil er op Frame-voetbal met Tygo? ‘Na een dag voetballen is ie kapot, maar heeft ie wel genoten’
    PREMIUM

    Wie wil er op Fra­me-voet­bal met Tygo? ‘Na een dag voetballen is ie kapot, maar heeft ie wel genoten’

    TIEL - Ze lijken als twee druppels water, zijn vrolijk, eigenwijs, beweeglijk en doen het goed op school. In veel dingen gaan tweelingbroers Mika en Tygo (6) gelijk op, maar niet in alles. Door een spieraandoening kan Tygo alleen maar toekijken als zijn broertje sport. Dat wil vader Martijn Zondag veranderen. Hij zoekt teamgenootjes en een club voor een Frame-voetbalteam.