Volledig scherm
Feest voor geslaagden op het RSG Lingecollege. © Foto Raphael Drent

‘Kop op’ en ‘gefeliciteerd’ volgen elkaar op bij het Tielse Lingecollege

TIEL - Op het RSG Lingecollege in Tiel volgden verdriet en boosheid elkaar op: woensdagmiddag werden eerst de niet-geslaagden ontvangen voordat hordes blije leerlingen hun positieve eindexamenresultaten met elkaar deelden. Voor hen volgt nu een onbezorgde zomervakantie, de rest moet nog even keihard blokken. 

,,Ze werden opgevangen door hun mentoren en de docenten die hen waarschijnlijk gaan begeleiden bij de herkansingen’’, aldus afdelingsleider havo en vwo Peter Schaap. ,,De komende dagen én in het weekend helpen ze de leerlingen onder meer met focussen. Ook nemen ze de examens samen door.’’ Ter ondersteuning. ,,Want de leerlingen moeten het natuurlijk wel zelf doen.’’

Meer dan 80 procent

Quote

De komende dagen én in het weekend helpen docenten de leerlingen onder meer met focussen. Ook nemen ze de examens samen door.

Peter Schaap

In de eerste termijn slaagde 80 procent van de 189 havoleerlingen en 82 procent van hun 114 vwo-collega’s. Bij die laatste groep zit ook het gymnasium inbegrepen. Op de mavo slaagde zo’n 86 procent in één keer. De leerlingen van de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg waren in de eerste termijn goed voor een slagingspercentage van respectievelijk 92 en 87 procent. De verwachting is dat na de herkansingen alle percentages de 90 procent overschrijden.


Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement