Volledig scherm
Een van de binnengevallen woonwagens in Tiel. © DG

Landelijke politieactie tegen drugs en wapens: inval bij woonwagenkamp in Tiel met twee arrestaties

updateTIEL - Met diverse politiewagens, een arrestatieteam, een zoekteam en tientallen agenten is deze maandagochtend vroeg om 06.00 uur een inval begonnen op het woonwagenkamp aan de Ruisvoorn in Passewaay Tiel. Twee verdachten zijn aangehouden. 

De inval in Tiel is onderdeel van een landelijke operatie waarbij op elf plekken invallen zijn gedaan. Naast Tiel was dat onder meer in Breda, Den Bosch, Haarlem, Maurik en Lienden. In Tiel werden twee verdachten aangehouden, elders in het land ook twee.

De invallen maken deel uit van een langer lopend onderzoek naar internationale vuurwapenhandel en verdovende middelen. In Tiel is  de politie bij verschillende woonwagens binnengevallen en heeft dus mensen gearresteerd. Of op andere plaatsen ook aanhoudingen zijn verricht, kan de politie nog niet zeggen. 

Volgens een woordvoerder houdt de operatie geen verband met de grote Operatie Alfa tegen een drugsimperium in Brabant. Deze actie staat daar los van. 

Poort eruit geramd en ruit ingeslagen

Volledig scherm
Een van de binnengevallen woonwagens in Tiel. © DG

De politie ramde volgens getuigen iets na 06.00 uur maandagochtend de poort naar het woonwagenkamp eruit. Daarna is een voorruit van een woonwagen ingeslagen om vervolgens een man van in de zestig in de boeien te slaan.

Daarna kwamen andere wagens aan de beurt. Buurtbewoners zijn erg geschrokken van zoveel politiegeweld op de vroege ochtend. Ook mensen die niet op het kamp wonen maar in de directe wijk zijn gewekt door de grootschalige operatie. 

Nadat het arrestatieteam de verdachten had afgevoerd, zijn de zoekteams de woonwagens gaan onderzoeken. Wat daarbij is aangetroffen is nog onduidelijk. Bij die zoekactie zijn onder meer geldhonden ingezet waarmee verstopt papiergeld kan worden opgespoord.  Wat daarbij op de verschillende plekken is aangetroffen is nog niet duidelijk. 

De operatie zou volgens de politie maandagmiddag worden afgerond. 

Volledig scherm
Het minikamp in de wijk Passewaayen in Tiel. © Google