Volledig scherm
De situatie op de A15 kort na het ongeluk. © Marco van Deick/Persbureau Heitink

Man uit Altforst en vrouw uit Den Bosch gewond bij ernstige aanrijding op A15

WADENOIJEN - Bij een ernstig ongeval waardoor vanochtend één weghelft van de A15 tot het middaguur werd afgesloten, zijn twee mensen gewond geraakt. Het gaat om een 58-jarige man uit Altforst en een 25-jarige vrouw uit Den Bosch.

De twee zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Volgens een politiewoordvoerder waren er in totaal zes auto's bij het ongeval betrokken; één daarvan belandde op zijn zijkant.

Bij het ongeluk, dat rond 08.15 uur plaatsvond, belandden twee auto's in de vangrail na een aanrijding. De weg werd afgesloten richting Nijmegen tussen de afslagen Meteren en Wadenoijen. De automobilisten die in de file pal achter het ongeval stonden, stonden daar uren vast in afwachting van het moment dat de weg weer zou worden vrijgegeven.

6 kilometer file

Rond 09.00 uur stond er zo’n 6 kilometer file richting Nijmegen, aldus wegbeheerder Rijkswaterstaat. Verkeer tussen Gorinchem en Nijmegen werd aangeraden om te rijden vanaf knooppunt Deil via de A2 en de A27 naar Utrecht en vervolgens naar Arnhem via de A12. De andere kant op, richting Gorinchem, stond er 5 kilometer file. 

Volgens de eerste berichten lijkt het ongeval veroorzaakt te zijn door een auto die op de file is ingereden. De politiewoordvoerder laat weten dat de oorzaak nog niet duidelijk is en dat er nog onderzoek wordt gedaan.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement