Volledig scherm
PREMIUM
Danny kok haalt basgitarist Marcus Miller naar Tiel Zinder voor een clinic. © Foto Raphael Drent

‘Marcus Miller in da house: dat is goud toch?’

VideoTIEL - Dankzij Danny Kok (46) uit Tiel komt de legendarische basgitarist Marcus Miller 26 juni naar Zinder voor een masterclass.

Het was een supersnelle actie: eind maart ontstond het plan en deze maand al komt ‘living legend’ Marcus Miller naar Tiel. Hij vermoedt dat er straks vooral basgitaristen komen: ,,Het is immers geen concert, maar een clinic: Marcus komt écht les geven.”

Manusje van alles

Behalve dat Danny Kok zelf gitarist is in diverse Tielse bands, heeft hij de afgelopen jaren ook bij vele lokale festivals achter de schermen gewerkt, van Woodstock aan de Waal tot Kleipop. Komende zomer gaat hij zelfs zijn eigen intermezzo-podium bij Rock & Blues Tussen De Dijken runnen.

Ook doordeweeks zit Kok volop ‘in de muziek’: hij werkt al 16 jaar bij The Music Alliance (TMA) Benelux. Dat is een groothandel in muziekinstrumenten, onderdelen en accessoires, waar hij sinds 2010 ook gedeeld directeur van is.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement